Array

שתלים דנטליים

תהליך הטיפול   מבנה השתל   סוג השתלות   שיטות השתלה

שתל הינו תחליף מלאכותי לשורש המושתל בעצם הלסת במקרים של שיניים חסרות ו/או שיניים שלא ניתן עוד לתקנן ומצריכות עקירה מהשורש (משן יחידה ועד לסט שיניים מלא). 
השתל הינו דמוי דיבל טיטניום. ישנם מספר סוגים של שתלים (מוברגים, חלקים או מחוספסים) המותאמים לסוגי לסת שונים.

בנוסף לפתרון הרפואי, השתל מהווה מענה אסתטי בשלבי השיקום.
השתל משמש כשן רגילה והמבנים אשר בנויים עליו יכולים להחזיק מעמד כ-15 שנה.

חובה להיוועץ עם הרופא לפני ההחלטה לעבור את הטיפול. רופא מומחה יוכל לזהות מגבלות רפואיות

המאפשרות את ההשתלה תוך סיכון רפואי מסוים כגון: בעיות חניכיים, עישון, לחץ דם גבוה (מאוזן), מחלות לב (התקף לב, תעוקת חזה), סכרת (מאוזנת), הקרנות של גידולים סרטניים בחלל הפה, מחלות דם נדירות ועוד.

השתלים מתאימים גם למי שמשתמש בשיניים תותבות ומעוניין לקבע אותן לפיו כדי למנוע תזוזה או יציאה שלהן מהמקום וזאת בעזרת מצמד (כדורי או דולדר בר).

תהליך הטיפול
לאחר ההחלטה על קבלת הטיפול, יש להיבדק ע"י מומחה לשיקום הפה, אשר יבצע צילומי רנטגן של הפה וצילומי C.T . על בסיסם ימליץ רופא השיניים על סוג השתל, מספר השתלים הנדרש ואופן שיקום מומלץ.
מומלץ כי הרופא המשקם והרופא הכירורגי ישתפו פעולה על מנת שהשתל ייקלט באופן המיטבי ביותר (כיום הצלחת ההשתלות הדנטאליות בעולם נאמדת בכ-95%).
זמן ההחלמה לאחר סיום ההשתלה נע בין שלושה חודשים עד כשנה, תלוי במורכבות ההשתלה.
בתקופת ההחלמה יש להקפיד לפעול בהתאם להנחיות בנוגע לטיפול התרופתי לכאבים ושטפי דם העלולים להופיע (אנטיביוטיקה, שטיפות פה וכו'). כמו כן יש להימנע ממאכלים קשים וחמים למשך מספר ימים, לשמור על ניקיון הפה, להימנע מהסרה והלבשה של התותבת, להשתדל להימנע ממכות באזור הלסת ומהפעלת לחצים מיותרים.
בכל מקרה, חשוב לפנות לרופא אם ישנם סימנים לנפיחות (המעידים על זיהום), כאבים מתמשכים, דימומים בפה, איבוד תחושה בחניכיים (זמני או קבוע) או תופעות אחרות העלולות להיגרם מההשתלה.
     
     
מבנה השתל
מבנה שעל השתל הוא בורג שנכנס לתוך השתל.
לבורג זה ישנם מספר צורות שונות בהתאם לשיקום המתוכנן שיבוצע בהמשך. לשיקום באמצעות כתרים סוג הבורג הוא מוברג או מודבק. לשיקום באמצעות תותבת סוג הבורג יהיה מוברג, מודבק או בעל מחברים.
 
     
סוג השתלות
יודגש כי סוגי השיקומים על השתלות והעזרים הנלווים (כתרים, גשרים) תלויים גם במספר השלמות השיניים ובתוך כך:
1. חוסר של שן יחידה – השלמה בעזרת כתר יחיד.
2. חוסר של מספר שיניים – השלמה באמצעות גשר (מספר כתרים בשרשרת).
3. חוסר של מערכת שיניים שלמה – השלמה באמצעות גשר מלא או מערכת שיניים תותבות (הצמדה קבועה או נשלפת), הנשענת על מספר שתלים. גם כאן כמות השתלים תהיה קטנה יותר ממספר הכתרים.
     
     
שיטות השתלה
שיטת ההשתלה הנפוצה ביותר היא השתלה רב-שלבית (מתאימה לצפיפות וגודל עצם החיך של רוב האנשים). השיטה עורכת כמספר חודשים ומתחלקת למספר שלבים נפרדים:
     
החדרת השתל - הרופא המשתיל קודח בחיך ומכניס את השתל לעצם תוך כדי סטריליות ומתן אנטיביוטיקה, נוגדי כאבים וחומרים להרדמה מקומית של האזור, לפני ההחדרה. לאחר שהשתל ממוקם היטב, הרופא 'כולא' אותו ותופר את החניכיים שמעליו. הרופא צריך לוודא את מצב קליטת השתל ולכן במשך תקופת ההחלמה האורכת בין שלושה חודשים לשישה חודשים, על המטופל להגיע לביקורות תקופתיות.    
        
חשיפת השתל (מותנה בסוג השתל) - העצם צומחת סביב השתל וכך מקבעת אותו - בדומה לשורש שן טבעי. מטרת החשיפה היא לאפשר גישה לשתל על מנת לאפשר את הברגת המבנה.
   
התקנת הכתר / גשר - לאחר חשיפת השתל, אפשרי להתקין את הכתר/ גשר על מבנה השתל.  
       
    
שיטת השתלה נוספת היא השתלה חד-יומית (שיטת ההעמסה המיידית) – המיועדת רק לבעלי עצם חיך חזקה מאוד הבנויה בצורה אופטימאלית להשתלה. לאחר בדיקות הרופא המשקם והרופא המשתיל ניתן לדעת האם שיטה זו מתאימה למטופל. לאחר ההשתלה יש לשמור על אזור השתל מלחצים ככל האפשר, ובכלל זה גם לחץ הנובע מלעיסה, כלומר- צריך להקפיד לבצע את הלעיסה באזורים אחרים בפה.
בשיטה זאת קטנים במעט סיכויי ההצלחה. 

לפני                                                 אחרי
  

  
לפני                                                                                     אחרי
     


לפני                                            אחרי
  
 

 

המלצות

המלצות

יעודכן בהמשך ...


רחוב ז’בוטינסקי 48, ראשון לציון
טלפון: 03-9692111   |   נייד: 054-7340099
כתובת דוא"ל זו מוגנת מפני spambots, יש לאפשר JavaScript על-מנת לראות את הכתובת



יש לכם שאלה?